odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás

newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Összefogás a klíma védelmében


[2010-02-09]
Katona Béla, az Országgyűlés és egyben a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács elnöke átvette több száz civil szervezetet összefogó MTvSZ petícióját.
Az MTvSZ az Országgyűléshez fordult annak érdekében, hogy a képviselők még ebben a ciklusban tűzzék napirendre és tárgyalják meg a múlt héten benyújtott Klímatörvény tervezetét.

Katona Béla örömmel üdvözölte, hogy a klímatörvény elkészítéséről 2009 júniusában meghozott konszenzusos országgyűlési határozat után, a civilszervezetek is egységesen kiállnak a törvénytervezet parlamenti vitája mellett. Kifejezte reményét, hogy a törvény a legrövidebb időn belül elfogadásra kerül, mert ez az egész magyar társadalom érdeke.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 2010. január 21-i ülésén elfogadott éghajlatvédelmi kerettörvény tervezetét január 29-én nyújtotta be az Országgyűlésnek. A Parlament február 11-én, a házszabálytól való eltéréssel dönthet arról, hogy a Magyar Természetvédők Szövetsége által 2008-ban kezdeményezett éghajlatvédelmi kerettörvény februárban napirendre kerüljön-e.

A törvényt kezdeményező MTvSZ és több száz csatakozó civil szervezet a törvény mihamarabbi elfogadását sürgeti, ezért 2010. február 9-én a törvénytervezetet, több száz civil szervezet támogató nyilatkozatával együtt átadták az Országgyűlés elnökének és a parlamenti frakcióvezetőknek.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu